Malzemeler;
- 1/2 çay bardağı pirinç (3 yemek kaşığı/40 gram)
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker (180 gram)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) buğday nişastası
- 1 çay bardağı su (150 ml)
Yapılışı;
Yalnızca bir kez sudan geçirdiğiniz pirinçleri tencerenin içerisine alın ve 2 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu esnada hafifçe karıştırmayı da ihmal etmeyin.
Pirinç suyu çekip lapa hale geldiğinde üzerine sütü ilave edin. Karıştırın ve süt kaynayıncaya dek ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısın 8-10 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Ardından şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırın. Tekrar kaynamasını bekleyin ve 4-5 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
Nişastayı eklemek için uygun bir kabın içerisine alın, 1 çay bardağı suyla karıştırın.
Aynı anda hem karıştırın hem de tencereye ilave edin. Azar azar dökerek ilave etmeyi ihmal etmeyin. Aksi taktirde topaklanma durumu ile karşı karşıya kalmanız mümkün.
Karıştırdıktan sonra kıvam alıncaya dek pişirin. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Kaselere boşaltıp dinlenme süresinden sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Tarif: Yemek.com