2 KİŞİLİK AŞURE TARİFİ (TÜM PÜF NOKTALARI İLE) Az malzemeli aşure nasıl yapılır?

2 kişilik aşure tarifi, aşure gününe kısa süre kala pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Pek çok malzemenin karıştırılarak yapıldığı bir tatlı olan aşure içine buğdaydan incire, kuru fasulyeden üzüme kadar sevilen malzemeler birer birer ekleniyor. Halkın büyük kesimi tarafından sevilerek tüketilen bu özel tatlıyı yapmak ise püf noktaları bilindiği takdirde oldukça kolay. Aşure gününü beklemeden az miktarda tatlı yapmak isteyenler için “Az malzemeli aşure nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını araştırdık. İşte

Az malzemeli aşure yapımı oldukça kolay olarak nitelendiriliyor. Genellikle büyük kalabalıklar için kazanlarda kaynatılan aşure tatlısı günümüzde küçük mutfaklarda 2 kişilik olarak da pişiriliyor. Tüm püf noktaları ile dikkat edilerek hazırlanan aşure tatlısı kendine özgü lezzeti ile pek çok kişiyi geçmişe götürüyor. Az malzemeli aşure tarifi, babaannelerin ve aile büyüklerinin hazırladığı aşureler ile yarışacak bir dengeye sahip oluyor…



2 KİŞİLİK AŞURE TARİFİ MALZEMELERİ


  1. 1 avuç kuru incir
  2. 1 avuç kuru kayısı
  3. 1 avuç kuru üzüm
  4. Sıcak su
  5. 1 litre sıcak su
  6. 1,5 su bardağı şeker
  7. 1 su bardağı aşurelik buğday
  8. 1 su bardağı haşlanmış nohut
  9. 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  10. 1 yemek kaşığı pirinç
  11. Yarım çay bardağı karanfil suyu
  12. 1 su bardağı sıcak süt
  13. 1’er fiske tuz, karabiber
  14. Yarım su bardağı fındık



AZ MALZEMELİ AŞURE YAPILIŞI


Aşurelik buğday (Yarma), nohut ve kuru fasulyeyi akşamda ıslatın. Sabaha kadar şişen malzemeleri düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirin. (Her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklı olacağından, normal yemek pişirme süresi aşure için de yeterli olacaktır. Bu nedenle kendi pişirme süresini baz alın.)


Az malzemeli aşure tarifine başlarken ilk olarak kuru meyvelerin hazırlanması gerekiyor. Bu nedenle incir ve kayısıları küçük küçük doğrayın. Üzüm, doğranmış incir ve kayısıları derin kâseye alarak üzerine sıcak su ekleyin ve beklemeye alın.


Karanfil suyu elde etmek için de 1 çay kaşığı karanfili yarım çay bardağı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatıp süzün.


Geceden ıslanmış buğdayları geniş bir tencerenin içine alıp su ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra süzüp suyunu dökün ve bu işlemi iki defa tekrarlayın. Böylelikle buğdaydan çıkan bulanık su aşurenin rengini bozmayacak, tatlı daha canlı bir renge sahip olacaktır.


Buğdayların suyunu iki defa döktükten sonra yeniden su ekleyin ve yaklaşık 50 dakika kaynatın. Buğdaylar kaynadıkça suyu eksilecektir, bu nedenle kontrollü olarak su eklemeyi unutmayın.


Buğdaylar yumuşadıktan sonra haşlanmış nohut, kuru fasulye, pirinç ve suda bekleyen meyveleri ekleyin.


Aşureyi bu şekilde 15 dakika daha kaynatın.


15 dakikanın sonunda tencereye süt, karanfil suyu, toz şeker ve fındığı ilave ederek karıştırın.


Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyerek 15-20 dakika daha kaynamaya bırakın.


Hazırladığınız aşureyi sıcakken kaselere pay edin. İlk sıcağı çıktıktan sonra ceviz, fıstık, nar ve tarçın gibi isteğinize bağlı malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yaşam Haberleri