Yemeklerin çok daha lezzetli aynı zamanda bir o kadar da sağlıklı olmasını sağlayan sarımsak, insan sağlığına son derece faydalı bileşenlerle doludur.
Başta bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan sarımsak kişiyi hastalıklara karşı koruma altına alırken, bilhassa gribal enfeksiyonların kısa sürede tedavi edilmesine yardımcı olur.
Sarımsak hemen her mutfağın olmazsa olmaz gıdalarından bir tanesi olsa da sarımsağın yanlış şekilde muhafaza edilmesi, sarımsağın kısa sürede çürümesine neden olabilmektedir. Peki ya sarımsak nasıl muhafaza edilmeli?
SARIMSAK NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?
Sarımsak keskin lezzeti ve aromasıyla dünyanın dört bir yanında sıklıkla kullanılan gıdalar arasında yer alıyor. Lezzetiyle büyüleyen sarımsağın şüphesiz en zor kısmı muhafaza edilmesiyle alakalı olan kısımdır.
Bazı kişiler sarımsakları teker teker soyup kavanozun içerisinde zeytinyağı ile birlikte muhafaza etmeyi denerken kimilileri ise sarımsağı rendeleyerek buzlukta saklamayı tercih ediyor.
Ancak sarımsakların bozulmadan uzun süre kalmasını sağlayan bir formül bulunuyor. İşte sarımsakları uzun süre çürümeden kalmasını sağlayan o etkili yöntem...
Sarımsaklarınızı güzelce soyun ve uygun bir kavanozun içerisine alın. Akabinde kavanozun içerisine 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu ve 1 yemek kaşığı kadar kuru çay ilave edin.
Hazırladığınız bu karışım sayesinde sarımsaklarınız uzun süre çürümeden yahut bozulmadan kalacaktır.