Hamuru için;
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt (400 ml)
2 çay bardağı sıvı yağ (250 ml)
6 su bardağı un
Sonradan eklenen malzemeler;
Çeyrek demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
200 gr beyaz peynir
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 2 çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı toz şekeri alarak çırpalım.
Yavaş yavaş ekleyeceğimiz Toplamda 6 su bardağı un ve 1 paket instant mayayı da ilave ederek tüm malzemeyi önce bir kaşık veya spatula yardımıyla karıştıralım.
Hamur koyulaşınca kontrollü şekilde un ilavesinde bulunalım ve toparlanıncaya dek güzelce yoğuralım.
Hamurun üzerini streç film ile örtelim. 45 dakika boyunca mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda streç filmi kaldıralım ve 1 tane doğranmış kırmızı biber, çeyrek demet kadar maydanoz, 200 gr beyaz peynir ve 1 çay kaşığı pul biberi ilave ederek tüm malzemeyi tekrar karışıncaya kadar yoğuralım.
Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım. Aralarında biraz boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine sıralayalım.
Poğaçaların hepsini şekillendirdikten sonra 15 dakika kadar tepsi mayasına bırakalım.
Mayalanan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim. Poğaçalarımızı önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri