Ramazan ayına sayılı günler kala pek çok kişi oruç ibadetini sağlıklı ve rahat bir şekilde yerine getirebilmek için çeşitli formüller arayışına girmeye başladı.
Sahurda ve iftarda tüketilmesi gereken belli başlı gıdalar bulunuyorken, sahurda muhakkak tüketilmesi gereken o gıdanın sırrı ortaya çıktı. Sahurda bir tane tüketen uzun süre acıkmıyor...
Ramazanda kesinlikle tüketilmesi gereken gıdaların başında hurma geliyor. Hurma lifli yapısı ile uzun süre tok tutmasının yanı sıra aynı zamanda kabızlık gibi problemlerin de önüne geçiyor. İşte hurma hakkında bilinmeyen tüm o detaylar...
Hurma, doğal şekerler ve lif açısından son derece zengin gıdalardan bir tanesi olurken hurmanın içerisinde yer alan çözülebilir lif sindirimin yavaşlamasına ve kişinin çok daha uzun süre kendini tok hissetmesine katkı sağlar.
Sahurda hurma tüketmek, gün boyu tok hissetmenize yardımcı olurken iftara kadar açlığınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur.
Glisemik indeksi düşük olan hurma, kan şekerini hızlıca yükseltmez aksine kan şekerinin dengede ve sağlıklı bir seviyede kalmasına yardımcı olur.
Hurma içeriğinde bol miktarda potasyum, magnezyum ve B vitaminleri gibi bileşenlerce zengindir. Bu vitaminler ise vücudu besleyerek yorgun düşmesine engel olur.
Bol miktarda lif içeren hurma, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına da katkı sağlar. Bilhassa Ramazan ayında sık sık karşılaşılan kabızlık probleminden kurtulmanıza yardımcı olur.
Hurma yemek, mideyi rahatlatan büyük bir unsur olurken gaz gibi sorunların tedavi edilmesine yardımcı olur. Hurmayı her sahur düzenli olarak tüketmek Ramazan ayını çok daha sağlıklı ve rahat geçirmenizi sağlayacaktır.