Ekol TV muhabiri Mahmut Keşan'ın özel haberine göre dolandırıcılar, sosyal medyada paylaştıkları bedava borsa dersleriyle yüzlerce kişiyi gruplarına çekti. İlk etapta borsada hisse senedi önerileriyle güven kazandılar. Önerdikleri hisselerin kısa sürede yükselip düşmesi, mağdurların dolandırıcılara tamamen inanmasını sağladı.
UYGULAMA DA SAHTE, KOİN DE SAHTE
Borsa hareketlerinin düşüşe geçmesiyle "borsadan kriptoya geçiyoruz" diyerek mağdurları sahte bir uygulamaya yönlendiren çete, bu uygulama üzerinden kripto para aldırmaya başladı. Ancak mağdurların satın aldığını sandığı "Hoşçakal" ve "Maymun" isimli koinler, aslında gerçekte var olmayan sahte paralar çıktı.
MAĞDURLARIN KAYIPLARI BÜYÜK
Dolandırıcıların ağına düşenler, tüm birikimlerini kaybetmekle kalmadı, kredi çeken, evini satan ve hatta hasta çocuklarının tedavi parasını yatıranlar da büyük mağduriyet yaşadı. Mağdurlar, paralarını geri almak istediklerinde gruplardan atıldıklarını ve telefonlarının engellendiğini belirtti.
ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI
Şirket IBAN'ları üzerinden kimlikleri tespit edilen dolandırıcılar, ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şirketlerin genellikle 18-20 yaşlarında kişilere ait olduğu ortaya çıktı. Mağdurlar ise savcılığa suç duyurusunda bulunurken, dosyalarının bir kısmının reddedildiğini ve olayın "basit bir dolandırıcılık" olarak görüldüğünü ifade etti.
300 KİŞİ MAĞDUR, MEBLAĞ İSE 500 MİLYON LİRA
En az 300 kişinin mağdur edildiği ve toplam zarar miktarının 500 milyon lirayı aştığı dolandırıcılık vakasında, polis hala çetenin diğer üyelerini arıyor. Mağdurlar, yaşadıkları büyük hayal kırıklığının yanı sıra hukuki süreçte karşılaştıkları zorluklarla mücadele ediyor.