Jet Fadıl’ın Caprice Gold’u satışa çıkarıldı: Tam 350 milyon dolar!

Kamuoyunda Jet Fadıl” olarak bilinen Fadıl Akgündüz tarafından, devre mülk ve otel projesi olarak yapımına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Caprice Gold ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 30 dönüm arazi üzerindeki, 150 bin metrekare kapalı alana sahip Caprice Gold, 350 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Bir dönem Türkiye'ye damga vuran Caprice Gold ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde 2010 yılında Fadıl Akgündüz tarafından 2010 yılında devre mülk ve otel projesi olarak yapımına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Caprice Gold tam 350 milyon dolara satışa çıktı. 

CAPRİCE GOLD SATIŞA ÇIKT!! 

2010’da yapımına başlanan, inşaat devam ettiği sırada 14 kral dairesi 4 lobisi bulunduğu, bir katının 10 bin 500 metrekare olduğu söylenen Caprice Gold projesi iflas masası tarafından satışa çıkarıldı. Proje 2014 yılında kaderine terk edildi. Fadıl Akgündüz dolandırıcılık suçlamasıyla Aralık 2015’te tutuklandı. 30 dönüm arazi üzerindeki, 150 bin metrekare kapalı alana sahip, 26 katlı bina için 350 milyon dolar isteniyor. 

"ELDE EDİLEN PARA MAĞDURLARA İADE EDİLECEK"

Jet Fadıl’ın Caprice Gold’u satışa çıkmasının ardından Ekol TV Muhabiri Enes Arol detayları Bayrampaşa'dan aktardı. Arol "Devasa bir projede vaadinden bahsediyoruz. 2010 yılında arkamda görmüş olduğunuz 26 katlı devasa proje kamuoyunda 'Jet Fadıl'olarak bilinen Fadıl Akgündüz tarafından ortaya atıldı. Bu projede 28 bin 130 mağdur ortada kaldı. 30 dönüm arazi üzerine kurulu burası ve 150 bin metrekare kapalı alana sahip. 26 katlı binanın inşaatı 2014 yılında tamamen durdu. Bu yapı aynı şekilde duruyor. 2014'te 14 kral dairesi ve içindn 30'dan fazla havuzun olduğu iddiasıyla hem otel hem de devremülk olarak kullanılmak üzere satışa çıkartıldı. Aralık 2015'te Fadıl Akgündüz yakalanarak gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Aralarında akrabalarının bulunduğu 10 sanık hakkında dolandırıcılık soruşturması ve davası açıldı. 28 Nisan 2023'te de karar çıkıyor. Akgündüz 2504 yıl hapis cezasına çarptırılıyor. Kararın çıkmasının ardından mağdurlar kendi aralarında dernek oluşturuyor. Bu dernek hukuken bir iflas masası kuruyor. İflas masası mağdurların maddi kayıplarının karşılanabileceği şekilde bu yapı satışa çıkarılıyor. Ve satıştan elde edilen gelirle mağdurların kaybettikleri giderleri onlara geri ödeniyor. 10 yıldan beri buraya bir çivi bile çakılmıyor. Öyle ki camlarının bazılarının kırıldığını görüyoruz. Dışarıda bulunan görsel desenler zamanla düştüğünü görüyoruz. Burada harabe şeklinde kaldığını söyleyebiliriz. Dernek bu binanın otel, hastane, yurt olarak kullanılabileceğini ifade ediyor. Aynı zamanda çok sayıda kişinin de almak için gelip baktığını belirtebiliriz. Ancak içeride çok fazla eksiklik olduğu için vazgeçildiği bilgi olarak elimize ulaştı  " dedi. 

Gündem Haberleri