15 Temmuz'un gizli kahramanı: İhanete karşı ilk talimatı o verdi

15 Temmuz hain darbe girişiminde milli irade için siper olan 253 şehidimizin yanı sıra darbecilere karşı topyekün sahada olan kahramanlar da vardı. O isimlerden biri de Yargıtay Üyesi ve Yargıda Birlik Derneği Başkanı Ömer Faruk Aydıner'di. 15 Temmuz'un gizli kahramanlarından olan Aydıner, ihanet gecesinde FETÖ'ye karşı ilk operasyon talimatını veren isimdi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kilometrelerce yürüyerek adliye açtıran, cuntalar için yakalama kararı çıkartan ve darbeye karşı direniş başlatan ilk savcı Ömer Faruk Aydıner, 15 Temmuz'un gizli kahramanları arasında yer aldı.


FETÖ'YE KARŞI İLK REFLEKS


AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilen bilgi notları, yargı mensuplarının cuntaya boyun eğmemek için neleri göze aldığını ortaya koydu. Yargının darbe girişimi gecesi pozisyonunu gözlemlemek için hazırlanan çalışmada, FETÖ ihaneti ile ilgili İstanbul’da ilk refleksi gösteren savcının dönemin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner olduğu belirtildi.


CUNTACILARI GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE GÖZALTINA ALIN

Raporda şu ifadelere yer verildi: “Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, Boğaziçi Köprüsü’nün işgali ve Ankara’da jetlerin alçak uçuş yapması üzerine direnişte görev almak için silahlanmış, görev yeri olan Bakırköy Adliyesi’ne gitmek üzere harekete geçmiştir. ‘Zamandan kazanmak ve bir an önce cuntacılarla ilgili adli işlem başlatabilmek adına’ yakındaki Çatalca Adliyesi’ne yönelmiş, 23.00 sıralarında Çatalca Başsavcısına da bilgi vererek adliye İdari İşler Müdürü Turgay Narin’i evinden çağırtıp cuntacıların tamamın görüldükleri yerde gözaltına alınması maksadıyla talimat yazdırmıştır.”


EMNİYETE YAZI GEÇİLDİ

Aydıner imzası taşıyan ve İstanbul Emniyetine 23.00 sularında fakslanan yazıda, “15/07/2016 tarihinde saat 21.00 sıralarında haber bültenlerinde silahlı kuvvetler içerisinde bir kısım cuntacının, Türk Silahlı Kuvvetleri dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını ele geçirmeye, demokratik seçimlerle gelen hükümeti düşürmek teşebbüs ettikleri anlaşılmakta, Türk Milletine karşı harekete geçen cuntacıların gözaltına alınması rica olunur. Ömer Faruk Aydıner Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili” ifadelerine yer verilmiştir.


DESTANSI MÜCADELE VERDİ

Başsavcıvekili Aydıner’in o dönemdeki İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürü Feramuz Çetin’e ulaştığı, kendisinin gönderdiği faks numarasına darbecilerin derdest edilmesi amacıyla yazdığı ıslak imzalı talimatı gönderdiği, ayrıca telefonunda kayıtlı olan kolluk kuvveti unsurlarının tamamına da kararın bir örneğini yolladığı belirlenmiştir.



ADLİYEYE YÜRÜYÜP TALİMAT VERDİ

Çatalca Emniyet Müdürlüğü’nden temin ettiği polis aracıyla yoluna devam eden Başsavcıvekili Aydıner’in o gece verdiği destansı mücadeleye dikkat çekilen raporda, “Sefaköy’e kadar ulaşabilmiş, trafiğin durması üzerine araçtan silahı ile inerek Bakırköy Adliyesi’ne yürümüş talimatlarını buradan vermiştir. Adliyeye vardığında ise sayın Cumhurbaşkanımızın geleceği Atatürk Havalimanı’nı işgal eden cuntacıların yakalanması ile ilgili çalışma başlatmış, kuleyi işgal eden albay ve ekibinin gözaltına alınması sonrası süratle sorgularını yapmış, cuntacıların kümelendiği Hava Harp Okulu Komutanlığı’na baskın yapılması talimatını vermiştir. İstanbul’daki hakim ve savcılarımız darbe esnasında gereken refleksi göstermiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için canlarını siper etmiştir” denildi.


BİZ KAHRAMANLIK DEĞİL GÖREVİMİZİ YAPTIK

15 Temmuz gecesi cuntacılara yönelik ilk yakalama kararını çıkararak adını demokrasi tarihine yazdıran Yargıda Birlik Platformu Başkanı Ömer Faruk Aydıner Yeni Akit’e konuştu.


FETÖ’nün yargı ayağının temizlenmesinde kritik bir görev ifa eden Yargıda Birlik Derneği Başkanı Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner şanlı direniş gecesinde yaşadıklarını şöyle anlattı: Bakırköy Başsavcı vekiliydim. Ankara’dan arayan bir arkadaşım ‘Sıkıntı var’ dedi. Askeri bir hareketlilik olduğundan bahsetti. Sonra köprüde tankları görünce ‘Bir şey yapmamız lazım’ diye düşündüm. Bir işaret fişeği ateşlemeliydik. Adliyeye gidip yakalama çıkartmaya karar verdim. Ancak yolların darbeciler tarafından kesildiği yönünde bilgiler geliyordu. Çatalca Adliyesine yöneldim. Başsavcı arkadaşımızı arayarak, adliyeni kullanacağım dedim. Yakalama kararımızı yazdık. Kaçakçılıktan Sorumlu Şube Müdürü Feramuz Çetin’e bu kararı gönderdik. Sonra da WhatsApp gruplarında paylaştık. Ajanslara da servis edilmesiyle domino etkisine dönüştü.


Bu karar büyük moral oldu emniyet teşkilatımız ve halkımız için. “Devlet kurumları darbeye reaksiyon gösteriyor” dedi halkımız. Biz bir kahramanlık yapmadık. Biz görevimizi yaptık. Bu Anadolu’da işaret bekleyen savcılarımıza mesajdı. En önemlisi de cuntacılara yönelik ağır ve sert bir mesajdı. Bu da darbecilerin psikolojisini çökertti.”


Gündem Haberleri