Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği denetimlerini sürdürerek taklit ve tağşiş yapılan ürünleri kamuoyuna duyurdu. Güncellenen listede özellikle zeytinyağı ve peynir ürünlerindeki sahtecilik dikkat çekti. Halk sağlığını tehdit eden bu ürünler, ciddi sağlık riskleri taşıyor.
Gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, sağlığa zararlı katkı maddeleri içeren veya standartlara uymayan ürünler tespit edilerek ifşa edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı son listede zeytinyağı, peynir, bal, sucuk, tereyağı, kaşar peyniri, kıyma ve baharat gibi ürünlerde tağşiş yapıldığı belirlendi.
ZEYTİNYAĞI VE PEYNİRE DİKKAT
Özellikle zeytinyağında düşük kaliteli yağlarla karışım yapıldığı, peynirlerde ise bitkisel yağ ve nişasta kullanıldığı tespit edildi. Bunun yanı sıra bazı restoranlarda et ürünlerine yasaklı katkı maddelerinin eklendiği ve kıyma ile köfte gibi gıdalarda farklı hayvan türlerinden elde edilen etlerin kullanıldığı ortaya çıktı.
Bakanlık, vatandaşları gıda güvenliği konusunda daha dikkatli olmaya çağırarak, şüpheli ürünlerin ALO 174 Gıda Hattı üzerinden ihbar edilmesi gerektiğini hatırlattı. Gıda sahtekarlığına karşı denetimlerin sıklaştırılacağı vurgulandı. Tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşabilmesi için açıklanan güncel ifşa listesine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi web sitesinden ulaşılabiliyor. İşte son ifşa edilen ürünler: