Fahiş aidat isteyen site yönetimleri şimdi yandı! Ekol TV'de açıkladı: Bakanlıktan flaş düzenleme geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, konut sitelerindeki yüksek aidat sorunlarına çözüm bulmak için yeni bir düzenleme hazırlıyor. Bu kapsamda, site yönetim firmalarının denetimi artırılacak ve yetki belgesi zorunluluğu getirilecek. Ekol TV'ye konuşan Avukat İbrahim Güllü, "Son 2-3 senedir kiralarla yarışan aidat kavramıyla karşı karşıyaydık. Bu yasalaşma halinde artık yöneticilere belli bir çeki düzen verilecek, önüne gelen “Ben yöneticiyim" diyemeyecek" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, konut sitelerindeki yüksek aidat sorunlarına çözüm bulmak için yeni bir düzenleme hazırlıyor. Bu kapsamda, site yönetim firmalarının denetimi artırılacak ve yetki belgesi zorunluluğu getirilecek.

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüksek aidat artışlarıyla gündeme gelen konut siteleri için harekete geçti. Yeni düzenlemeyle, aidatları düzenleyen ve yöneten firmaların Bakanlık tarafından denetlenmesi sağlanacak. Bu adım, konut sahiplerinin ve kiracıların maruz kaldığı haksız aidat taleplerini kontrol altına almayı amaçlıyor. Site yönetimini üstlenecek firmalar için yetki belgesi zorunlu hale getirilecek. Bu sayede aidatların daha şeffaf ve denetlenebilir bir yapıda belirlenmesi planlanıyor. Bakanlık, aidat toplama süreçlerinde yaşanan suistimalleri engelleyerek vatandaşların yaşam alanlarını daha güvenli ve ekonomik hale getirmeyi hedefliyor.

EKOL TV'DE AÇIKLADI

Konu ile ilgili Ekol TV canlı yayınında konuşan Av. İbrahim Güllü "Böyle bir düzenlemeye ihtiyaç vardı; son 2-3 senedir kiralarla yarışan aidat kavramıyla karşı karşıyaydık. Bu yasalaşma halinde artık yöneticilere belli bir çeki düzen verilecek, önüne gelen “Ben yöneticiyim” diyemeyecek" ifadelerini kullandı. Güllü'nün açıklamalarından dikkat çeken noktalar şöyle:

RANT OLAYI ÇOK FAZLA

"Maalesef birçok yerde rant olayı çok fazla. Site sakinleriyle yöneticiler karşı karşıya kalıyor. Şikayetlerin temel noktası yönetimlerin hesap vermemesi. Kafalarına göre işlem yapması, aidatları kendilerinin belirlenmesi. Kamu otoritesi bu konuda düzenlemeye gitmeye karar verdi. Burada artık yönetim hizmetlerinin başıboş olmadığı, bir denetim mekanizması olduğunu göreceğiz. Şikayetleri bakanlık değerlendirecek. Kat malikleri de bu denetim mekanizmasını işletsin istiyoruz. Bunun da çok hızlı bir şekilde yapılması lazım. Bir kat maliki şikayetçiyse mahkemeye başvurarak denetim mekanizmasını harekete geçirmeli ve bu süreç 3 ay içerisinde bitebilmeli. Mahkeme rapor almalı ve bunun sonucunda da bir suiistimal olduğu ortaya çıkarsa o yönetimi görevden almalı, yerine kayyum ataması yapması gerekir" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri