TBMM’de çalışma hayatını düzenleyen yasalar üzerinde yoğun çalışmalar sürerken, 3600 ek gösterge düzenlemesi de merakla bekleniyor. Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine sağlanan bu ek göstergenin, 1. kademe memurlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu düzenlemenin en kısa sürede yürürlüğe gireceğini belirtti. Ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasada yer alacak olan 3600 ek göstergenin, memurların maaş hesaplamalarında önemli rol oynaması bekleniyor. 3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı ve kimlere verileceği ile ilgili son bilgiler haberimizde...

3600 EK GÖSTERGE ÇIKACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile emekli olan 5,3 milyon kamu personelinin ve hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, birinci dereceye yükselen devlet memurları için yapılacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesinin hükümet tarafından en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti. Bu açıklamalar, memurların maaş hesaplamalarında önemli değişiklikler getirecek yeni düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda merak uyandırdı.

3600 EK GÖSTERGE TORBA YASADA YER ALACAK MI?

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen yeni torba yasa ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yaklaşan düzenlemeler arasında 90 bin taşerona kadro verilmesi, 3600 ek gösterge uygulamasının genişletilmesi, ev hanımlarına yönelik emeklilik hakkı gibi önemli konular yer alıyor. Henüz taslak aşamasında olan torba yasa teklifinin ilerleyen haftalarda Meclis’e sunulması planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak değişikliklerin, kamu çalışanları ve geniş bir kesimi etkilemesi bekleniyor. Yeni düzenlemelerle ilgili detayların, yasa teklifinin açıklanmasının ardından netleşmesi öngörülüyor.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu sektöründeki memur ve memur emeklilerini doğrudan etkileyen önemli bir reformu ifade ediyor. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanının etkileneceği bu düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine bağlı olarak maaş hesaplamalarını köklü şekilde değiştirecek. Ek gösterge düzenlemesi, memurların maaşlarında önemli bir artış sağlamayı hedefliyor ve bu bağlamda maaş hesaplamaları üzerinde ciddi bir etkisi olacak. Yeni düzenlemenin detayları ve uygulanma biçimi, memurların mali durumunu büyük ölçüde şekillendirecek.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Karakaş, “3600 ek göstergeden 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların faydalanabileceğini söyleyebiliriz. 2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2. kademeden başlayarak birinci dereceye kadar yükselebilmekte. 4 yıllık üniversite mezunu olanlar ise daha avantajlı bir pozisyonda, çünkü 9. derece 1. kademede başlamaktalar,” ifadelerini kullandı.