Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler tüm dünya tarafından anbean takip ediliyor. İsrail’in Filistin işgalinin ardından İran ve Yemen saldırıları sürerken Asya’da da sular ısınıyor. Çin ve Tayvan arasındaki gerginliğin yanı sıra Güney ve Kuzey Kore de de yükselen sesler duyuluyor. Hali hazırda devam eden Rusya Ukrayna savaşı ise tehlikenin Avrupa’da baş gösterdiğini kanıtı nitelikte. Diğer yandan Afrika’da yaşanan iç çatışmalar ise yıllardır bölgenin kanayan yarası olarak adlandırılıyor.

Ucuncu Dunya Savasi A

Neredeyse tüm kıtalarda yaşanan çatışmalar ve yükselen tansiyon halk arasında 3. Dünya Savaşı hakkında endişenin artmasına neden oluyor.

Ucuncu Dunya Savasi F

1914 yılında başlayan Birinci Dünya Savaşı 1918 yılında son bulmuş bu savaşta yaklaşık 10 milyon asker ölmüştü. Savaşın ekonomik, sosyolojik ve psikolojik etkilerinin atlatılması uzun zaman alırken 1939 yılında başlayan İkinci Dünya Savaşı insanlığı bir kere daha vurdu. 1945 yılında sona eren savaşta bu sefer 70 ila 85 milyon kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Bu savaş tüm boyutlarıyla tarihin n yıkıcı savaşı olarak biliniyor.

Ucuncu Dunya Savasi I

İşte geçmişte yaşanan ve büyük yıkımlara yol açan iki dünya savaşının ardından 3. Dünya Savaşı için tehlike çanlar çalarken Mirror gazetesinde yer alan habere göre, kimileri şimdiden en kötü senaryo için hazırlık çalışmalarına başladı. Silikon Vadisi'nden teknoloji uzmanları, olası bir savaş durumundan kaçabilmek için özel jetler kiraladıklarını söyledi.

Ucuncu Dunya Savasi D

Gazetede ayrıca 3. Dünya Savaşı patlak vermesi halinde güvenli kalabilecek ülkelerin listesi yer aldı. İşte o ülkeler…

Ucuncu Dunya Savasi G

YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda, en yakınında yer alan Avustralya'dan yaklaşık 1500 km uzaklıkta. Bu özelliği ile 3. Dünya Savaşı'nın olası felaketlerinden kaçınmak için ideal bir nokta haline geldiği bildirildi.

Yeni Zelanda'yı nükleer savaş durumunda “en güvenli yerlerden” biri olarak kabul eden güvenlik ağı Rethinking Security, “nükleer serpintilerin etkilerinden nispeten korunacağını ve gıda fazlası ürettiğini, dolayısıyla açlıktan ölme ihtimalinin düşük olduğunu” iddia etti.

Yapay Zeka konusunda öncüler arasında yer alan OpenAI firmasının CEO'su Sam Altman, PayPal'ın kurucu ortağı Peter Thiel ile işlerin kötüye gitmesi halinde ABD'den kaçıp Yeni Zelanda'daki 477 dönümlük arazisine sığınmak üzere bir anlaşma yaptığını söylemişti.

Ucuncu Dunya Savasi B

İZLANDA

Bir İskandinav ülkesi olan İzlanda Birleşik Krallık'a yakınlığıyla biliniyor ancak olası bir 3. Dünya Savaşı'nda Yeni Zelanda'nınkine benzer bir korunma avantajı sağlayacağı ifade ediliyor.

İzlanda'nın, İskoçya'dan yaklaşık 800 km, Norveç'ten yaklaşık 950 km, dünyanın geri kalanından da çok uzakta olmasının faydalarını yaşadığı aktarıldı.

2022 yılında 380 bin sayılan nüfusu ve Yeni Zelanda gibi doğal kaynaklara erişimi, İzlanda'yı 3. Dünya Savaşı'ndan kaçanlar için sağlam bir seçenek haline getirdiği belirtildi.

Ucuncu Dunya Savasi C

ŞİLİ

Şili'nin, Güney Amerika'nın komşularına göre ekonomik açıdan daha gelişmiş ülkesi olarak tanınıyor. Aynı zamanda 3. Dünya Savaşı'na karşı sığınmak için ideal bir yer olduğu ifade edildi.

Şili'nin 5 milyonluk nüfusunun yanı sıra savaşı atlatmak için doğal kaynaklara ve en uzun şeridine sahip olduğu belirtildi.

Ucuncu Dunya Savasi E

FİJİ

Savaş zamanında tehlikelerden uzak kalırken aynı zamanda daha sıcak bir iklim isteyenler için Pasifik ülkesi Fiji tavsiye edildi. Listede yer alan Yeni Zelanda'dan yaklaşık 2 bin km uzaklıkta 100 adadan oluşan Fiji'nin, toplam nüfusunun 900 bin olduğu vurgulandı.

Savaştan kaçmak isteyen kişiler için doğal kaynaklara sahip olduğu, Fiji hakkında verilen bilgiler arasında yer aldı.