Üniversite tercihleri olarak da bilinen YKS tercihleri için nefesler tutuldu. 16 Temmuz’da YKS yerleştirme puanlarını öğrenen adaylar 2 yıllık ve 4 yıllık üniversiteleri YKS tercih kılavuzuna bakarak tercih edebilecekler. Yerleştirmelerinde üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları etkili olacak. Bu kapsamda YÖKATLAS uygulaması adaylara puanlarına ve ilgi alanlarına göre en uygun üniversite ve fakülteleri bulmasında yardımcı olacak. Peki, üniversite tercihleri başladı mı, ne zaman? İşte 2024 YKS tercih tarihleri, ÖSYM YKS tercih kılavuzu ve konuya dair ayrıntılar…


ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BAŞLADI MI?


Üniversite tercihler, 8-9 Haziran tarihlerinde YKS sınavı kapsamında TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılan adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. YKS tercih tarihleri ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından 16 Temmuz Salı günü kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu kapsamda üniversite tercihlerinin bugün başlaması bekleniyor.



2024 YKS TERCİH TARİHLERİ


ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.


YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?


YKS sınavı sonuçlarına göre puanlarını öğrenen adayları şimdi tercih heyecanı sardı. YKS tercihleri, ÖSYM’nin erişime açtığı YKS tercih kılavuzunda yer alan şekilde ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak.


ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, erişime açılacak olan 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na yayınlandığı andan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek.


ÖN BİLGİLENDİRME KILAVUZU YAYINLANDI


16 Temmuz’da ÖSYM tarafından erişime açılan YKS tercih kılavuzu ön bilgilendirme amaçlı olup, asıl YKS tercih kılavuzu YKS tercihlerinin başlamasıyla erişime açılacaktır.


2024 ÖSYM YKS ÖN BİLGİLENDİRME TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN


YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?


YÖK Atlas programında "Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı" ile "Meslek Atlası" modüllerinin yanı sıra "Üniversitelerimiz", "Lisans / Önlisans Atlası", "Mezun Başarı Atlası", "Net Sihirbazı" ve "Tercih Listem" gibi modüller de yer alıyor.


“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.