2024 YKS başarı sıralaması: ÖSYM YKS başarı sıralamamı nasıl öğrenirim? 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında tüm gözler başarı sıralamasına çevrildi. Toplamda 3 milyonu aşkın adayın katılacağı ÖSYM tarafından açıklanan YKS sınavına ilişkin cevap anahtarı araştırılıyor. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin kapısından geçmek için hak kazanmaya çalışan milyonlarca öğrenci, başarı sıralamasına büyük önem veriyor. Üniversitelerin birçoğunun başarı sıralamasına göre alım yaptığı süreçte öğrenciler de başarı sıralamasını araştırıyor. Konuya ilişkin detayları ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) açıklıyor.

2024 YKS BAŞARI SIRALAMASI

2024 YKS BAŞARI SIRALAMASI HENÜZ AÇIKLANMADI. 8-9 Haziran’da düzenlenen sınavın ardından YKS başarı sıralaması ÖSYM tarafından açıklanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da açıklanan başarı sıralamasına göre öğrenciler üniversite tercihlerini yapabilecek. YKS başarı sıralaması kapsamında öğrencilerin TYT-AYT-YDT oturumlarında elde ettiği başarı listelenecek.

Geçtiğimiz yıllara bakılırsa Eylül 2024'te başarı sıralamasının açıklanması bekleniyor.

ÖSYM YKS BAŞARI SIRALAMAMI NASIL ÖĞRENİRİM?

ÖSYM YKS başarı sıralaması ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ sekmesinden öğrenilebiliyor. Tek yapmanız gerekenler ise şöyle:

ais.osym.gov.tr/yetki/giris adresine girin.

Kimlik numaranızı girin.

Şifrenizi girin.

Ardından ise sisteme giriş yaprak sonuçlar kısmından YKS BAŞARI SIRALAMASINI inceleyin.

Bazı adaylar şifrelerini unutabiliyor. Bunun için ise e-Devlet aracılığıyla giriş yapabilirsiniz. Aday İşlemleri ana sayfasında e-Devlet ile giriş yap kısmı var. Bu kısma tıklayın ve e-Devlet’e kimlik ile şifrenizi kullanarak giriş yapın.

2024 YKS TABAN-TAVAN PUANLAR AÇIKLANDI MI?

YKS taban ve tavan puanlar ÖSYM tarafından AYT-TYT-YDT sınavının ardından açıklanıyor. Fakat taban puan açıklaması yerleştirme işleminden sonra duyuruluyor. Böylece öğrenciler üniversitelere yerleştikten sonra bölümlerin taban puanlarını ve boş kontenjanları görüntüleyebiliyor.

Bunun için 2024 yılı taban puanları yerine 2023 yılı taban puanları dikkate alınarak adaylar tarafından tercihler yapılıyor.