2024 sokak hayvanları yasası kabul edildi mi? Sokak hayvanları kanunu geçti mi? soruları milyonlarca vatandaşın gündeminde. Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu saatler süren görüşmelerin ardından Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 4 maddesi daha kabul edildi. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde Genel Kurul’a gelmesi beklenirken yasa tasarısına ilişkin detaylar araştırılıyor.

2024 SOKAK HAYVANLARI YASASI KABUL EDİLDİ Mİ?

HAYIR. 2024 sokak hayvanları yasası TBMM’de henüz kabul edilmedi. Siyasi parti temsilcileri tarafından sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Tasarı daha sonra yetkili milletvekillerinin talepleri doğrultusunda TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Ardından da kabul edilmesi durumunda Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşacak.

SOKAK HAYVANLARI KANUNU GEÇTİ Mİ?

Sokak hayvanları kanunu sadece TBMM komisyonundan geçti. Tasarı TBMM’den geçtikten sonra yasalaşacak.

TBMM’de görüşülmesi için ise milletvekillerinden görüşme için talepte bulunulması gerekiyor. Ardından da Genel Kurul’un gündemine aldığı kanun teklifi gerekli oy çoğunluğunu sağlarsa kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan kanun teklifi ise yasalaşmış olacak.