2024 LGS oturum arası kaç dakika? LGS iki oturum arası mola kaç saat? soruları merak ediliyor. Öğrencilerin stres yaptığı ve ter döktüğü 2 Haziran Pazar günü okullarda iki farklı oturum düzenleniyor. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrenci sözel ve sayısal alanlarda şimdiye kadar aldığı eğitimi test etmek ve hedeflediği liseye katılabilmek için kalem oynatıyor. Birinci oturuma katılan öğrenciler ve aileleri ise iki oturum arasındaki mola süresini merak ediyor. İşte detaylar…

2024 LGS OTURUM ARASI KAÇ DAKİKA?

2024 LGS OTURUM ARASI 45 DAKİKA. Öğrenciler Türkçe, İnkılap, Din Kültürü ve yabancı dil derslerinden hazırlanan soruların yer aldığı birinci oturum ile ikinci oturum arasında 45 dakika boyunca dinlenebilecek.

LGS’de birinci oturumun ardından mola saat 10:45’te başlayacak, 11:30’da bitecek. Öğrenciler 45 dakikalık molada bahçeye çıkarak ihtiyaçlarını da giderebilecek.

LGS İKİ OTURUM ARASI MOLA KAÇ SAAT?

LGS sınavında iki oturum arası mola tam 45 dakikadır. Öğrenciler bu 45 dakikalık molada ihtiyaçlarını gidererek temiz hava alabilecek.

45 dakika aranın ardından ise matematik ve fen bilimleri derslerine ilişkin hazırlanan soruların yer aldığı ikinci oturum başlayacak.