2024 Kırkpınar güreşçi listesi: 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlar tam liste araştırılıyor. Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenecek olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında meydana çıkacaklar belli oldu. Başpehlivana toplamda 1 milyon ödülün verileceği organizasyon kapsamında 3 milyon TL ödül dağıtılacak. 4-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda tüm gözler başpehlivanlarda olacak. Böylece güreşleri ekranları başında izlemek isteyenler de detayları araştırmaya başladı.

2024 KIRKPINAR GÜREŞÇİ LİSTESİ

1. Torba: Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, İsmail Koç ve Serdar Yıldırım

2. Torba: Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Batu, Ertuğrul Dağdeviren, Fatih Atlı, Nedim Gürel, Mustafa Taş, Mustafa Doğan Özkaya ve Ali İhsan Batmaz

3. Torba: Enes Doğan, Osman Kan, Osman Aynur, Mustafa Arslan, Turan Balaban, Furkan Durmuş Altın, Özkan Yılmaz ve Süleyman Başar.

2024 KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞPEHLİVANLAR TAM LİSTE

Başpehlivanlar:

  1. Yusuf Can Zeybek (2023 Başpehlivanı)
  2. Orhan Okulu
  3. Ali Gürbüz
  4. Serhat Gökmen
  5. Hüseyin Gümüşalan
  6. İsmail Balaban
  7. İsmail Koç
  8. Serdar Yıldırım

KURA VE EŞLEŞMELER NASIL OLACAK?

Federasyonun talimatnamesinin müsabaka eşleşme usul ve esaslarına göre, ilk 24'e giren pehlivanlardan ilk sekiz birinci, ikinci sekiz ikinci ve üçüncü sekiz üçüncü torbayı oluşturacak. Ön elemeden gelecek sekiz pehlivan ise dördüncü torbayı oluşturacak.

Kura çekimi birinci ve dördüncü torba, ikinci ve üçüncü torba şeklinde yapılacak.

İlk turdan sonraki kura çekiminde tur atlayan pehlivanlar içerisinde ligde sıralaması daha yüksek olan ilk sekiz birinci torbada, diğer sekiz pehlivan da ikinci torbada yer alacak.

Çeyrek final ve takip eden turlarda ise tek torbada karışık kura uygulaması yapılacak.