2024 Haziran LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?  LGS puanları ne zaman açıklanır 2024? 2 Haziran Pazar günü Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrenci hayalini kurduğu ve hedeflediği liseyi kazanabilmek için LGS sınavına katıldı. Uzun yıllar alınan eğitimin karşılığı olarak hazırlanan sınavda öğrenciler iki oturumda 90 soruya tabi oldu. Öğrencilere sözel ve sayısal olan soruları çözmeleri için ise 155 dakika süre verildi. Sınavın ardından tüm dikkatler ise cevap anahtarı ve sonuçlara çevrildi.

2024 HAZİRAN LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 Haziran LGS sonuçları 28 Haziran’da erişime açılacak. Böylece öğrenciler meb.gov.tr adresine kişisel bilgileriyle giriş yaparak sonuçlarını ve aldıkları puanı öğrenebilecek.

MEB sınav sonuçlarını duyurduğunda detayları haberimizde açıklayacağız.

LGS PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR 2024?

LGS puanları 28 Haziran Cuma günü açıklanacak. Öğrenciler kimlik numaraları ya da öğrenci numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak aldığı puanı görüntüleyebilecek.

MEB 2024 LGS sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Öğrencilere LGS sınav sonuçları belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir. 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. MEB LGS sonuçlarının açıklanmasıyla liselere yerleştirme süreci başlatılacak.